18th Annual Yachats Village Mushroom Fest

2017 GUIDED MUSHROOM WALKS SCHEDULE

Pre-register for the guided mushroom walks online at Brown Paper Tickets: type in "Yachats walks" in their
"search events" box and look down the list for the walk# you wish to join. There is no registration fee.
Registration for any remaining walks will continue Saturday, Oct. 21, at the Yachats Commons.
(Note: Walks #10 & #21 are register on Saturday only.)

All walks are free, but pre-registration is required.
Maximum 12 people p/walk.
Meeting locations for walk groups will be provided when you register.

GUIDED WALKS ON TRAILS IN THE CAPE PERPETUA SCENIC AREA (CP) or IN THE VILLAGE

SATURDAY

(#1) 10:00 am (Level A/B) CP Joe Spivack (CMS) - 1 hour walk

(#2) 10:30 am (Level C) CP Dave Pilz (PilzWald) - 1 hr walk

(#3) 11:00 am (Level C/D) CP Dr. Susie Dunham (OSU Dept of Fisheries & Wildlife) - 3 hr walk

(#4) 11:30 am (Level B) IN VILLAGE (see below) Dr. Matt Trappe (OSU Dept of Botany) - 1 hr walk

12:00 Noon BREAK

(#5) 12:30 pm (Level B/C) CP Susie Holmes (LCC, Biology & Plant Sciences) - 2 hr walk

(#6) 1:00 pm (Level C) CP Chris Melotti & Molly Widmer (CMS) - 2 hr walk

(#7) 1:30 pm (Level C) IN VILLAGE (see below) Dr. Dan Luoma/Joyce Eberhart - 1 hr walk

(#8) 2:00 pm (Level A/B) CP Joe Spivack, (CMS) - 1 hr walk

(#9) 2:30 pm (Level A) CP Anna Moore (CMS) - 1 hour walk

(#10) 3:00 pm (Level A with a focus on basic Forest Ecology) CPVC* Steve Barham (CP Naturalist) - 1 hr walk

SUNDAY

(#11) 10:00 am (Level B/C) CP Susie Holmes (LCC, Biology & Plant Sciences) - 1 hr walk

(#12) 10:30 am (Level A/B) CP Jo Spivack (CMS) - 1 hr walk

(#13) 11:00 am (Level C) CP Dave Pilz (PilzWald) - 1 hr walk

(#14) 11:30 am (Level B) IN VILLAGE (see below) Dr. Matt Trappe - 1 hr walk

(#15) 11:30 am (Level D) CP Dr. Dan Luoma/Joyce Eberhart (OSU Dept of Forest Ecosystems & Society) - 2 hr walk

(#16) 12 Noon (Level C) CP Dr. Susie Dunham (OSU Dept of Fisheries & Wildlife) - 2 hr walk

(#17) 12:30 pm (Level C) CP Chris Melotti & Molly Widmer (CMS) - 2 hr walk

(#18) 1:00 pm (Level A) CP Anna Moore (CMS) - 1 hr walk

(#19) 1:30 pm (Level A/B) CP Jo Spivack (CMS) - 1 hr walk

(#20) 2:00 pm (Level A/B/C) CP Valerie Nguyen/Ja Schindler (Fungi For The People / CMS) - 2 hr walk

(#21) 3:00 pm (Level A with a focus on basic Forest Ecology) CPVC* Dick Mason (CP Naturalist) - 1 hr walk

*CPVA (Register Saturday at Yachats Commons; meet walk leader at Cape Perpetua Visitors Center 15 min. before walk.)

IN THE VILLAGE - GUIDED WALKS ON SELECTED TRAILS
Registrants meet walk leaders at the flagpole in front of the Yachats Commons
15 minutes before the scheduled walk time and carpool to the trailhead.
All walks are free, but pre-registration is required.
Register Online (Brown Paper Tickets). Maximum 12 people p/walk.

SATURDAY

(#4) 11:30 am (Level B) Dr. Matt Trappe (OSU Dept of Botany) - 1 hr walk

(#7) 1:30 pm (Level C) Dr. Dan Luoma/Joyce Eberhart (OSU Dept of Forest Ecosystems & Society) - 1 hr walk

SUNDAY

(#14) 11:30 am (Level B) Dr. Matt Trappe (OSU Dept of Botany) - 1 hr walk

Which Guided Walk is Right for Me?

Because participants range widely in experience, we offer 4 levels of learning:

LEVEL A. An Introduction to Mushrooms (1 hour walk) -- Common names and identification of local edible and toxic mushrooms. For the newcomer.

LEVEL B. Mushrooms for Beginners (1 hour walk) -- Beginning identification*, taxonomy (scientific naming), and ecology of common coastal mushrooms.

LEVEL C. Intermediate Mushrooming (1, 2, or 3 hour walk) -- More identification*, taxonomy, and ecology. Use of identification books.

LEVEL D. Intermediate Mushrooming (2 or 3 hour walk) -- In depth identification*, taxonomy, and ecology for the serious mushroom hunter.

* recommend purchasing All that the Rain Promises and More, by David Arora.

NOTE: There is limited parking at Cape Perpetua Visitors Center (about 3 miles S of downtown Yachats). The Parking Fee is $5 (or) display your Oregon Coast passport or Siuslaw National Forest Passport. Passports may be purchased at Cape Perpetua Visitors Center.

Back to the Yachats Village Mushroom Fest